Frumusețe

Cum să cureți argintul acasă? - Cele mai eficiente moduri

Pin
Send
Share
Send
Send


Cum să cureți argintul acasă? Această întrebare îngrijorează multe

Cum să cureți argintul acasă? Această întrebare îngrijorează multe. La urma urmei, produsele fabricate din acest metal sunt foarte populare: nu numai bijuterii, ci și diverse ustensile de uz casnic sunt fabricate din ele. În timp, argintul se întunecă, pierzându-și aspectul original. Cu toate acestea, există o mulțime de modalități de a elimina patina întunecată și de a reveni la produsul anterior frumusețea sa. Aceste metode vor fi discutate în acest articol.

Produsele realizate din acest metal sunt foarte populare: sunt realizate nu numai din bijuterii, ci și din diferite ustensile de uz casnic

De ce se întunecă argintul?

În primul rând, este necesar să dăm seama din ce motive metalul își schimbă umbra. Astfel, principalii factori care afectează culoarea argintului sunt după cum urmează:

 • umiditate ridicată în cameră;
 • contactul prelungit cu pielea. Interesant este că ritmul schimbării umbră este individual. Unii oameni pot purta un inel sau cercei de ani de zile, iar bijuteriile nu vor schimba culoarea. Pe alții, metalul se întunecă în câteva săptămâni. Apropo, medicii spun că întunecarea rapidă indică problemele de sănătate ale unei persoane;
 • contactul cu produse cosmetice, cum ar fi crema de maini. Întunecă argintul din fondurile care conțin sulf. Din același motiv, decorarea poate lăsa semne întunecate pe piele: dacă vă confruntați cu o problemă similară, schimbați pur și simplu crema de mână;
 • argintul se întunecă datorită contactului cu anumite alimente, cum ar fi sarea, ceapa și chiar ouăle de pui.

Argintul este un metal care are proprietăți antiseptice: ionii săi ucid microorganismele dăunătoare

Sfat! Argintul este un metal care are proprietăți antiseptice: ionii săi ucid microorganismele dăunătoare. Doar vărsați apă în borcan și puneți o lingură sau un inel de argint în ea. După câteva zile, apa va fi curățată și îmbogățită cu ioni valoroși.

Bijuterii curat din magazin de bijuterii

Cel mai simplu mod de a curăța argintăria este să cumpărați unelte speciale în salonul de bijuterii. Aceste produse conțin compuși chimici care distrug rapid placa întunecată. În același timp, lichidul nu va afecta decorarea: este conceput special pentru a readuce aspectul original la produse în câteva secunde. Este adevărat că există un dezavantaj al unui astfel de instrument: un cost relativ ridicat. Dacă aveți multe bijuterii și articole de uz casnic din argint, cumpărarea unui astfel de lichid nu este deloc benefică din punct de vedere economic: este mai ușor să recurgeți la metode populare. La urma urmei, mijloacele prin care strălucirea originală poate fi returnată produselor le costă literalmente un ban!

Cel mai simplu mod de a curăța argintăria este să cumpărați unelte speciale în salonul de bijuterii

Sfat! Argintul este un material destul de moale. Prin urmare, când o curățați în orice caz, nu puteți utiliza unelte care conțin particule abrazive. Scratchim produsul și restaurarea aspectului original nu va reuși.

Pregătirea unui produs

Spalati bijuteriile de argint inainte de a scoate cerneala neagra O soluție obișnuită de săpun este potrivită pentru acest lucru. Pentru a înmuia plăcile și pentru a accelera procesul de curățare a produselor, dizolvați puțin amoniac sau sodă în apă.

Spălați bijuteriile de argint înainte de a îndepărta resturile negre.

Acum rămâne doar să alegeți exact cum veți elimina negrul. Alegeți metoda potrivită de la cele de mai jos și începeți!

Dacă bijuteriile de argint sunt încrustate cu o piatră prețioasă, este mai bine să le dați bijuteriei pentru curățenie.

Sfat! Dacă bijuteriile de argint sunt încrustate cu o piatră prețioasă, este mai bine să le dați bijuteriei pentru curățenie. Multe metode de acasă pot provoca daune pietrei, lipsesc de luciu și strălucire. Nu merită riscul: este mai bine să plătiți câteva sute de ruble decât să pierdeți bijuteriile de familie!

Țigară de cenușă

Surprinzător, cenușa poate fi un excelent agent de curățare pentru îndepărtarea plăcii din argintărie. Dacă fumați și nu știți cum să curățați argintul la domiciliu, de exemplu un lanț, utilizați următorul algoritm:

 • puneți elementele pe care doriți să le întoarceți aspectul original în apă clocotită;
 • adăugați câteva linguri de cenușă de apă.

Acum rămâne doar să observați cum decorațiile își iau aspectul radiant original!

Surprinzător, cenușa poate fi un detergent excelent pentru a îndepărta plăcile din argintărie.

Este posibil să se utilizeze cenușa printr-o metodă mai simplă. Adăugați câteva picături de suc proaspăt de lămâie și ștergeți decorurile cu o cârpă moale. Ultima metodă este utilă dacă trebuie să scoateți placa din una sau două decorațiuni.

Sfat! Sunt bijuteriile incrustate cu perle naturale? Fiți deosebit de atenți și nu permiteți substanțelor chimice să intre în perle!

Cum de a curăța argintul la domiciliu: laptele acru

Iaurtul conține o cantitate mare de acid lactic, care înmoaie efectiv placa neagră formată pe argintărie. Prin urmare, dacă aveți iaurt în frigider, îl puteți folosi pentru a aduce înapoi strălucirea, strălucirea și strălucirea la argint.

Acidul conține o cantitate mare de acid lactic, care înmoaie efectiv placa neagră formată pe argintărie.

Este foarte simplu să faceți acest lucru: puneți produsele în cârpă pentru câteva minute și clătiți-le bine în apă caldă fără a utiliza produse de curățare care conțin particule abrazive. Această metodă vă va potrivi în cazul în care raidul asupra produselor nu este foarte mult.

Sfat! În loc de iaurt, puteți folosi kefirul, care a rămas în frigider pentru câteva zile. Cu cât produsul lactat este mai puternic acidificat, cu atât mai mult acid conține acesta care distruge placa neagră.

Acid citric

Acest instrument penny va curăța argintărie nu mai rău decât compozițiile scumpe din magazinele de bijuterii. Cum de a curăța argintul acasă, de exemplu, un inel sau o brățară? Utilizați următoarea rețetă:

 • Se toarnă aproximativ borcanul de apă de o jumătate de litru:
 • Se dizolvă trei linguri de acid citric în apă, pe care le puteți cumpăra la orice supermarket de produse alimentare;
 • Se pune borcanul într-o baie de apă și se pune o bucată de sârmă din cupru.

Acid citric - acest produs ieftin va curăța produsele de argint nu mai rău decât compozițiile scumpe din magazinele de bijuterii.

Acum, puneți argintarul în borcan și așteptați să se lumineze. De obicei, procesul durează de la 15 minute la jumătate de oră: viteza depinde de gradul de contaminare a produselor dvs.

Sfat! Nu ați găsit acid citric? Nu contează: să o înlocuiască va ajuta sucul de trei sau patru lămâi, care trebuie să fie ușor diluat cu apă. Cu toate acestea, este mult mai economic să cumpărați acid citric: costă destul de mult.

Curățarea cu cartofi brute

S-ar putea să fiți surprinși, dar argintul poate fi curățat cu ajutorul cartofilor brute obișnuiți, care, cu siguranță, au în frigiderul oricărei gospodine. Este foarte simplu să faceți: luați cartofi, tăiați-le în felii mici și puneți-le într-un borcan de cuarț, pe jumătate umplut cu apă. Pentru noaptea în bancă puneți-vă bijuteriile.

S-ar putea să fiți surprins, dar argintul poate fi curățat cu cartofi brute obișnuiți, care, cu siguranță, au în frigiderul oricărei gospodine.

Ingredientul activ în acest caz este amidonul, care distruge oxidul de argint, stricând aspectul produselor și bijuteriilor. Prin urmare, în loc de cartofi, puteți folosi amidonul.

Sfat! Vrei să coji decorul de piatră? De asemenea, puteți utiliza amidon. Cu toate acestea, va dura mult timp pentru a clăti bijuteriile sub apă curgătoare: amidonul poate lăsa o acoperire albică pe ea.

Soda sau sare

Soda și sarea pot fi folosite nu numai pentru gătit, ci și pentru curățarea argintăriei. Este foarte ușor de făcut: dizolvați câteva linguri de sare sau sifon în 500 ml de apă și puneți soluția într-un foc mic. Când apa se fierbe, aruncați o mică bucată de folie și argintărie în ea pe care doriți să le curățați. În termen de 10 minute, produsele vor părea că le-ați cumpărat ieri la magazin.

Soda și sarea pot fi folosite nu numai pentru gătit, ci și pentru curățarea argintăriei

Rămâne să se usuce bijuteriile și să le ștergeți cu o cârpă moale.

Sfat! Vreți să curățați produsele cu sare? Acționați pe același principiu, dar nu uitați să înmuiați bijuteriile în soluție salină timp de câteva ore (sau mai bine noaptea).

Genți de cosmetice

Puteți găsi unelte pentru curățarea argintului nu numai în bucătărie, ci și în propria dvs. pungă de cosmetice.

Deci, aveți sigur că aveți pulbere, compactă sau fărâmițată. Acest instrument nu poate face doar fata plictisitoare, dar, de asemenea, returna aspectul original la bijuterii. Este foarte ușor de făcut: aplicați niște pulbere pe o cârpă moale. În mod ideal, ar trebui să fie piele de catifea sau catifea. Începeți să ștergeți produsul. Nu vă temeți: particulele de pulbere sunt atât de mici, încât zgârieturile de pe bijuterii sunt excluse.

Cu siguranță aveți pulbere, compactă sau fărâmițată. Acest instrument nu poate face doar fata plictisitoare, dar, de asemenea, returna aspectul original la bijuterii.

De asemenea, puteți curăța produsul ... cu rujul tău. Lipeste inelul "dye" sau cerceii si incepe sa le sterge cu o carpa moale. Din raid nu va rămâne o urmă. Cu toate acestea, această metodă este adecvată numai dacă poluarea nu este foarte pronunțată.

Sfat! Ai puțin timp? Apoi acordați atenție acestei rețete. Înfășurați produsele cu o cantitate mică de sodă în folia de alimente și fierbeți într-o cratiță cu apă cu săpun. Răciți folia sub apă curgătoare.

amoniac

Această metodă poate fi numită clasică: toată lumea a auzit că amoniacul ajută la curățarea argintului. Poate fi folosit diferit în funcție de cât de murdare sunt produsele dvs.

Această metodă poate fi numită clasică: toată lumea a auzit că amoniacul ajută la curățarea argintului.

Raidul este neglijabil? Pur și simplu aplicați alcool pe o cârpă moale și ștergeți bijuteriile. Astfel, puteți să vă curățați tot argintul la domiciliu și să ștergeți un singur lanț. Produsele au schimbat aproape complet aspectul lor? Apoi continuați cu următorul algoritm:

 • Încălziți o ceașcă de soluție abundentă de săpun;
 • adăugați la soluție 6-7 picături de alcool;
 • puneți bijuteriile în instrumentul primit timp de un sfert de oră.

Pentru poluarea grea, puteți utiliza următoarea rețetă: se dizolvă aproximativ 30 ml de amoniac în jumătate de pahar de apă. Puneți produsele în soluție timp de aproximativ o jumătate de oră. Se agită recipientul ocazional.

Argintul este complet negru? Puteți pune în amoniac curat, în care nu se adaugă apă. Adevărat, va trebui să monitorizați cu atenție modul în care procesul de purificare. Timpul de expunere nu trebuie să depășească 10 minute.

Sfat! Amoniacul are un miros destul de ascuțit. Prin urmare, atunci când lucrați cu el, utilizați un aparat respirator, pe care îl puteți cumpăra la farmacie. În cazuri extreme, utilizați un aparat respirator de construcție. În orice caz, amoniacul nu trebuie să ajungă pe membrana mucoasă: protejați-vă ochii cu ochelari.

Cum de a curăța argint placat cu aur acasă?

Cum de a curăța argintul aurit acasă? Această întrebare îngrijorează multe. La urma urmei, auritul are nevoie de o abordare complet diferită. Un produs realizat din argint, acoperit cu un strat subțire de aurire, arată deosebit de frumos și spectaculos. Adevărat, poate fi dificil să le clarifici plăcile: este important să cunoști câteva subtilități și nuanțe. O mare greșeală va fi încercarea de a curăța placa cu ajutorul compușilor abrazivi: aurul va pierde luciu, iar bijuteriile vor deveni necorespunzătoare pentru purtare.

Argintul, acoperit cu un strat subțire de aurire, arată deosebit de frumos și spectaculos.

Utilizați următoarele linii directoare:

 • ștergeți produsul cu o cârpă moale umezită cu alcool din vin;
 • așezați produsul timp de o jumătate de oră într-un recipient în care se toarnă berea obișnuită. După aceea, decorațiunile pot fi spălate cu apă curentă și se șterg cu o cârpă moale.

Sfat! Dacă doriți ca produsul, acoperit cu un strat de aurit, să vă servească cât mai mult timp posibil, îndepărtați-l întotdeauna înainte de baie, saună și chiar și o vizită la baie. Umiditatea ridicată afectează auritul într-un mod distructiv.

Curățarea bijuteriilor din piatră

Dacă decorațiunea este încrustată cu pietre, ar trebui curățată cu mare grijă. De exemplu, nu ar trebui să-l îmbibați în soluții agresive de acid citric sau amoniac lichid: o piatră poate literalmente "să piară" din cauza asta. Cu toate acestea, pentru a curăța argintul cu o piatră la domiciliu nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere.

Dacă decorațiunea este încrustată cu pietre, ar trebui curățată cu mare grijă.

Curățați produsul folosind pulbere de dinți și o cârpă moale. Ștergeți suprafața cât mai ușor posibil pentru a nu zgâria argintul. Pentru a face strălucirea în plus, ștergeți-o cu colonia.

Sfat! Ștergeți produsul cu pietre poate fi un amestec de ulei vegetal și amoniac. Acest instrument funcționează într-un mod destul de blând și nu va dăuna pietrei dacă este lovit accidental.

În doar câteva minute veți reveni la aspectul original și strălucirea orbitoare pentru bijuterii, vase și alte obiecte!

Vizionați videoclipul: Cum se curata argintul usor si repede by Melania Muresan (Septembrie 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send