Sănătate

Sincronizare înot - echipa rusă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Pin
Send
Share
Send
Send


La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, sincronizatorii ruși au reușit să lovească juriul cu abilitățile coregrafice, priceperea și arta nemaipomenită și să câștige aur

Inotul sincronizat este unul dintre cele mai atractive și spectaculoase sporturi. E greu de imaginat cât de mult efort este pregătit pentru un concurs: sportivii de sex feminin trebuie să facă minuni pe apă pentru a câștiga un premiu. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, sincronizatorii ruși au reușit să-i lovească pe jurați cu aptitudinile coregrafice, priceperea și arta nemaipomenită. Dar ce victorii merită și cum reușesc fetele să obțină rezultate atât de impresionante? A fost ușor să câștigi din nou aurul? Veți învăța despre acest lucru prin citirea acestui articol.

Ideea principală a înotului sincron este performanța pe apă cu acompaniament muzical de diferite forme complexe.

Ce este înotul sincronizat?

Inotul sincronizat este unul dintre multele sporturi nautice. Ideea principală a înotului sincron este performanța pe apă cu acompaniament muzical de diferite forme complexe. Acest sport este considerat unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase, deoarece este important ca sportivii să nu poată rămâne pe apă pentru o lungă perioadă de timp și să aibă o pregătire fizică remarcabilă, ci și să demonstreze harul și harul. În plus, trebuie să puteți controla respirația proprie, deoarece pentru a efectua forme complexe trebuie să vă aflați sub apă timp de multă vreme.

Concursul include două programe: tehnice și lungi. Partea tehnică constă în executarea unui anumit set de cifre de către artiștii sincronizați. În programul lung, cu toate acestea, restricțiile sunt complet absente: înotătorii sincronizați au dreptul să-și demonstreze pe deplin talentele și instruirea.

Sistemul de rating din acest sport este similar cu cel adoptat în patinajul figura. Adică, se evaluează atât arta sincronizării, cât și tehnica execuției programului.

Acest sport este considerat unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase.

Cum sa întâmplat înotul sincronizat?

Înotul sincronizat a fost "inventat" în anii 1920 în Canada. La început, acest sport a fost numit "balet pe apă". Pentru prima dată, a fost decis să se includă înotul sincronizat în programul olimpiadei din 1948: totuși, în acel moment era doar o competiție demonstrativă. Înotul sincronizat a devenit o disciplină olimpică deplină numai în 1984, când single-uri și duble în acest sport frumos au avut loc la jocurile din Los Angeles.

În ciuda faptului că înotul sincronizat este considerat un sport pur feminin, unul dintre "părinții săi fondatori" este un om. În timpul unei călătorii în Anglia, Benjamin Franklin a arătat câteva figuri de "înot ornamental" în Thames. Această performanță este considerată de mulți istorici sportivi punctul de plecare al înotării sincronizate moderne. Apropo, numele lui Franklin poate fi văzut în Sala internațională de înot a faimosului: Președintele american a făcut multe pentru popularizarea sporturilor nautice.

Doar în 1984, înotul sincronizat a devenit o disciplină olimpică deplină.

Dezvoltarea înotului sincronizat în Rusia

În Rusia, înotul sincronizat a apărut în anii 1920. Inițial sa numit "înotul artistic". Sincroniștii au efectuat nu numai concursuri, ci și la arena de circ, lovind publicul cu talentele lor și uimitoarele etudii acrobatice pe apă. Apropo, debutul sportivilor de sex feminin din Rusia încă era încă planificat pentru 1984, dar spectacolul nu a avut loc datorită faptului că URSS boicotează Jocurile Olimpice de la Los Angeles ca răspuns la boicotul Jocurilor Olimpice Sovietice din 1981.

După ce Uniunea Sovietică a încetat să existe, școala rusă de înot sincronizat și-a continuat dezvoltarea. Echipa a câștigat prima victorie la Jocurile Olimpice din 1998 în Australia. De atunci, echipa noastră câștigă invariabil toate Jocurile Olimpice. Echipa rusă nu a făcut greșeli de până la 16 ani. Nu sa întâmplat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Echipa rusă nu a făcut greșeli de până la 16 ani. Nu sa întâmplat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Fiind un sincronizator: cerințe de bază

Atleții sincronizați au un timp greu. La urma urmei, ei nu numai că trebuie să-și însușească coregrafia și să învețe să simtă muzica, ci și să lucreze în mod ideal într-o echipă, dar să suporte și încărcări destul de impresionante.

Fiecare spectacol are o temă specifică, exprimată atât de muzică, cât și de mișcările expresive ale fetelor. Sportivii demonstrează diferite modele pe apă, care urmează unul pe altul, ca într-un caleidoscop. Trecerea de la o "imagine" la alta se face atunci cand fetele sunt sub apa sau se afla pe spate.

Uneori sportivii trebuie să fie sub apă timp de câteva minute. Prin urmare, pentru a nu inhala apa accidental, clipuri speciale sunt folosite pe nas.

Sportivii demonstrează diferite modele pe apă, care urmează unii pe alții, ca într-un caleidoscop

Interesant! În timpul competiției sub apă, se creează dinamică puternică, datorită căreia jucătorii sincronizați aud muzică pe parcursul performanței lor și obțin o sincronizare uimitoare în mișcări.

Rusă sincronizată în Rio: o victorie clară

Echipa națională în înot sincronizat din Rusia în 2016 a reușit să obțină cu siguranță încrederea în primul loc. Locul al doilea a fost câștigat de către sportivii chinezi, al treilea este echipa din Japonia.

Nu e de mirare că judecătorii au evaluat programul atât de puternic. Natalya Ischenko, campion de cinci ori în înot sincronizat, a declarat într-un interviu că programul din Rio a fost cel mai bun care a existat vreodată. Intensitatea emoțională a fost atât de ridicată încât, la sfârșitul spectacolului, fetele nu și-au putut opri lacrimile. Ei bine, după ce au fost anunțate rezultatele, a devenit clar că nimeni nu putea să se apropie de atleții ruși, lacrimi de ușurare au fost înlocuiți de lacrimi de bucurie.

Echipa în înot sincronizat din Rusia în 2016 a reușit să obțină cu siguranță încrederea în primul loc

 

Condițiile rele nu reprezintă un obstacol în calea victoriei!

Din păcate, condițiile rele ar putea împiedica victoria: înotătorii sincronizați au remarcat că calitatea apei din piscina olimpică nu a fost foarte bună. În Brazilia, nu există bazine echipate cu un sistem de încălzire, astfel încât echipa rusă a trebuit să joace în condiții destul de dificile. În plus, părțile laterale ale piscinei nu erau vizibile și, prin urmare, era destul de dificil pentru navigatori să navigheze.

În afară de toate problemele, apa din piscină a început să schimbe culoarea: în Rio sa numit chiar "piscina Shrek". La început, organizatorii au negat cu sârguință evidentul, dar când sportivii au început să-și exprime în mod activ indignarea, apa trebuia să fie schimbată. Într-adevăr, ar fi dificil să se demonstreze cel mai complicat program în apă de culoare verde, care, de altfel, produce un miros destul de neplăcut.

Înotul sincronizat necesită o expunere incredibilă a sportivilor

Temperatura apei a rămas mult mai dorită: dacă antrenamentele au loc la o temperatură de 28 de grade, apa din piscină se încălzește abia până la 25. Dacă adăugați că temperatura aerului era de numai 15 grade și un vânt puternic a explodat, devine evident că victoria nu era ușoară pentru femeile din Rusia.

Duet: un basm pe apă

În concursul de înot sincronizat, un duet din Rusia în 2016 a scăzut pentru a se desfășura sub numărul saptea din protocolul de plecare. Din fericire, piscina la momentul spectacolului a fost curată și nu a existat nici o interferență pe calea victoriei.

Merită remarcat faptul că fanii au fost încântați de un spectacol uimitor, care a fost la fel de frumos din punct de vedere artistic ca punct de vedere tehnic perfect. Nici un alt duet nu ar putea demonstra un astfel de tempo ridicat, sincronicitate și coerență. Ca urmare, judecătorii au pus fetele două duzini, iar suma pentru ambele programe, tehnică și arbitrară, a însumat până la 195 de puncte.

Nici un alt duet nu ar putea demonstra un astfel de tempo ridicat, sincronicitate și coerență.

"Plea": programul emoțional al sincronizării rusești

Frumusețea și eleganța programului rusesc nu puteau fi decât remarcați de rivali. Echipa americană în înot sincronizat în contul său oficial a felicitat sportivii, recunoscând superioritatea fără îndoială a rușilor în înot sincronizat.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece programul, plin de emoții numite Plea, care încântă atât spectatorii, cât și judecătorii, are propria sa istorie.

Antrenorul echipei, Tatyana Pokrovskaya, într-un interviu, a declarat că programul a fost creat în perioada cea mai dificilă. La vârsta de cincisprezece ani, nepoata lui Tatyana a murit. Iar sub influența acestor experiențe a fost creată o performanță uimitoare în profunzimea și emoționalitatea ei.

Frumusețea și eleganța programului rus nu au putut să nu observe nici măcar rivali

Sincroniștii au luat muzica potrivită și, prin urmare, au reușit să creeze un spectacol în care își captează literalmente respirația. Ar trebui remarcat și imaginile gînditoare ale atleților: aripile îngerilor de zăpadă al fetelor au fost descrise pe costumele de baie ale fetelor și, de fapt, păreau să zboare peste apă, efectuând cele mai complexe conexiuni sincrone.

A fost posibil să surprindeți întreaga lume la concursurile de înot sincronizate din Rusia în 2016: un videoclip cu performanțele sportivilor a adunat o mulțime de opinii și a admir comentariile din întreaga lume.

Luptători adevărați

În ciuda tuturor dificultăților, fetele au reușit să obțină rivali la Jocurile Olimpice din 2016: înotul sincronizat în Rusia este încă la cel mai înalt nivel.

Cu toate acestea, antrenorul echipei naționale recunoaște că sa simțit foarte neliniștită înainte de spectacol, pentru că nu se poate exclude niciodată că performanța nu va merge așa cum ne-ar plăcea. Cel mai dificil moment al performanței echipei ruse a fost un elicopter dublu de sprijin. Tatyana Pokrovskaya a remarcat că nu a fost posibil să se îndeplinească acest element pe un top cinci solid, dar sportivii din Cvartetul au meritat acest lucru. Antrenorul explică acest lucru prin oboseală și stres emoțional. În plus, duetul Svetlana Romashina și Natalia Ischenko la Jocurile Olimpice au avut loc fără repaus, iar pentru mulți participanți la echipa de la Jocurile Olimpice de la Rio a devenit primul.

În ciuda tuturor dificultăților, fetele au reușit să obțină rivali la Jocurile Olimpice din 2016: înotul sincronizat în Rusia este încă la cel mai înalt nivel

Scandaluri olimpice

Duo-ul sincronizat rus Svetlana Romashina și Natalia Ischenko au adus aurul olimpic. Conduceți steagul Rusiei la închiderea Jocurilor Olimpice de la Rio, a fost încredințată acestor sportivi.

Cu toate acestea, bucuria victoriei nu a putut fi, deoarece echipa națională a Rusiei a încercat să împiedice participarea la Jocurile Olimpice din cauza izbucnirii scandalului doping. Cu toate acestea, reprezentanții Federației Internaționale de Înot au declarat că nu au avut plângeri cu privire la înotătorii sincronizați din Rusia, astfel încât li sa permis să joace la maxim.

Desigur, a existat o oportunitate de a trece mai mulți ani de formare și de a nu ajunge la concursul de înot sincronizat în Rio 2016: Rusia se afla în "lista neagră" a Comitetului Internațional Anti-Doping. Desigur, acest fapt nu a putut sperierii sportivilor. Fetele au raportat că le era frică de provocări: unii chiar se temeau să bea și să mănânce, ca să nu ia droguri accidentale! Cu toate acestea, din fericire, nimic nu sa întâmplat. Frumoasele sirene au reușit să treacă toate capcanele și să obțină aur bine meritat.

Duetul sincronizat rus Svetlana Romashina și Natalia Ischenko au adus aurul olimpic

Dar cine știe: poate că spectacolul s-ar fi dovedit și mai viu dacă sportivii nu ar fi cheltuit prea multă energie în experiența din cauza posibilei neînscrieri la Jocurile Olimpice?

Fapte interesante: aspectul perfect

Mulți sunt interesați de întrebarea: cum ajung sincronizatorii să păstreze machiajul și coafura în timp ce efectuează cele mai dificile trucuri subacvatice?

Interesant este ca coafura este fixata nu numai cu spray-uri obisnuite, ci si cu gelatina comestibila, care "lipeste" ferm firul de par. Dar cosmeticele folosite sunt cele mai frecvente. Cu toate acestea, șoferii sincrone trebuie să refuze din rimel: chiar și cele mai "impermeabile" vor curge sub apă. Clemă nazală este, de asemenea, asigurată cu clei medical: în caz contrar, se poate zbura în timpul performanței.

Interesant este ca coafura este fixata nu numai cu spray-uri obisnuite, ci si cu gelatina comestibila, care "lipeste" ferm firul de par. Dar cele mai comune produse cosmetice utilizate

Atleții din Rusia au reușit din nou să demonstreze lumii calificările cele mai înalte. Nu există nicio îndoială că, de mai mulți ani, performanțele echipei naționale vor servi drept exemplu pentru sincroniștii din întreaga lume.

Pin
Send
Share
Send
Send