Sănătate

5 moduri de a face față insomniei

Pin
Send
Share
Send
Send


Fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viața sa, sa confruntat cu insomnie. Și problema nu este în manifestarea unor consecințe externe neplăcute sub forma de vânătăi sub ochi, de paloare și somnolență, dar în ce măsură insomnia are asupra corpului. În modul non-stop, fără o repaus normal de funcționare este foarte dificil. Aflați cum să bateți insomnia și să învățați cum să adormiți cu ușurință:

Metoda unu. Respectarea unui regim clar

Uneori este dificil de a dormi, se pare, din cauza unui lucru atât de elementar ca lipsa rutinei zilnice. Trezind la momente diferite și rămânând la calculator până la jumătatea nopții, nu trebuie să fii surprins că va fi greu să adormi, pentru că corpul tău pur și simplu nu înțelege când să doarmă și când te trezești, ceasul său natural este bătut. Încercați să vă obișnuiți cu respectarea regimului: încercați să vă treziți la ceasul deșteptător cel puțin în același timp, de preferință înainte de ora 9:00 și să vă culcați până cel târziu la ora 23:00. Cel mai probabil, săptămâna viitoare vă veți simți mai bine să începeți să obțineți suficient somn, să simțiți un val de forță și vitalitate.

A doua cale. Creșteți nivelul melatoninei în organism

Melatonina este un hormon produs în timpul somnului de noapte de către glanda pineală, localizată în creier, care este implicată în reglarea ciclurilor de somn și trezire. Cu o cantitate insuficientă de această substanță, insomnia se dezvoltă. Este foarte important să mergem la culcare la timp, deoarece melatonina este produsă în întuneric, concentrația maximă a hormonului este atinsă până la ora 2 noaptea. Odată cu vârsta, organismul încetează să producă melatonină în cantitatea necesară și devine din ce în ce mai dificil pentru o persoană să adoarmă seara. Pentru a menține hormonul melatonină până la par, dormitorul trebuie să aibă perdele întunecate, o atmosferă calmă și absența unor factori enervant: un computer de lucru, un televizor, o lumină de noapte, etc. De asemenea, este util să consumați alimente care contribuie la producerea acestui hormon în sânge, de exemplu fructe de mare, verdețuri, citrice, struguri și piersici.

A treia cale. Mai mult aer curat

Este deosebit de util să umbli chiar înainte de culcare, plămânii sunt saturați cu aer proaspăt, după care sângele și creierul sunt saturate cu oxigen în cantitate suficientă. Acest lucru contribuie la un somn puternic și sănătos. Dacă nu puteți merge înainte de culcare, puteți deschide fereastra și puteți ventila camera timp de o jumătate de oră înainte de culcare. Și întrebarea cum să vindeci insomnia poate cădea singură.

A patra metodă. Reduceți la minimum TV și Internet înainte de culcare

Dispozitivele emitetoare de lumină distrug ritmurile cardiace și exercită o presiune excesivă asupra nervilor optici. În plus, obiceiul de a urmări televiziunea înainte de culcare poate forma un sindrom de lipsă cronică de somn. Porniți televizorul, ca și alte aparate de uz casnic, crește temperatura aerului înconjurător, afectează calitatea acestuia. Și pentru un somn bun, aveți nevoie de aer proaspăt rece, cu un nivel suficient de umiditate. Prin urmare, singurul dispozitiv care poate fi util în acest caz este un umidificator sau un purificator de aer.

Cincea cale. Luați un complex de plante liniștitor

Pentru a face față suprasolicitării excesive și anxietății, care împiedică relaxarea și adormirea, sunt foarte complexe complexe naturale, care includ extractele naturale și vitaminele. Unul dintre astfel de complexe este noaptea GerbaStress. Acesta conține vitamina B6, care ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, îmbunătățește memoria și starea de spirit, 5-hidroxitriptofanul, unul dintre cei mai importanți aminoacizi, care ajută la normalizarea somnului, având un efect pozitiv asupra calității și duratei sale și extractelor naturale de hamei și valeriana, , depășirea stresului și adormirea. Ziua HerbaStress trebuie luată cu o capsulă pe zi cu 30 de minute înainte de culcare, cursul va fi de aproximativ 3 săptămâni (după care trebuie să faceți o pauză).

BAD. NU UN MEDICINĂ

Vizionați videoclipul: Cum sa ADORMI REPEDE - TOP 8 tehnici pentru a adormi in mai putin de 1 MINUT (Decembrie 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send