Frumusețe

Henna este o vopsea naturală pentru păr. Recenzii, beneficii și rău

Pin
Send
Share
Send
Send


Absolut orice femeie vrea să arate atractivă. Pentru aceasta, nu are nevoie doar de îngrijirea sănătății ei, ci și de crearea unui stil personal, personal.

O metodă excelentă de a face apariția unei note de individualitate poate fi colorarea părului. Imediat, apare o dilemă: utilizați chimia sau locuiți pe colorantul natural al plantei, de exemplu, utilizați henna.

Ce este henna

Henna este un colorant natural de origine vegetală. Pentru producția sa se folosește frunza arbustului Lawsonia Enermis, care este pre-uscat și măcinat în pudră. Frunzele de Henna conțin două coloranți:

 • galben lavson;
 • clorofilă verde.

Conținut și în henna acizii organici, acidul chennotatinic, polizaharidele, vitaminele din grupa C, urmele de uleiuri esențiale.

Procesul de colorare se realizează datorită acumulării pigmentului în păr. Pigmentul nu intră în straturile profunde, dar acest lucru nu împiedică vopsirea părului pentru o perioadă foarte lungă de timp. Culoarea nu este spălată ca o vopsea chimică normală.. Putem spune că seamănă mai mult cu tonifierea decât cu colorarea. Henna oferă o nuanță diferită de păr natural.

Culoarea poate fi făcută numai în nuanțe:

 • portocaliu;
 • roșu portocaliu;
 • brun-roșu;
 • roșu și roșu.

Această paletă se datorează prezenței în compoziția aceluiași Lawson. O varietate de nuanțe pot fi mărite prin amestecarea hennei cu alte suplimente pe bază de plante. Orice culoare, fie că este vorba de vinete sau de rubin, pe lângă culoarea reală a hennei, este amestecul său cu alte plante colorante (de exemplu, cu basma) sau cu substanțe colorante sintetice.

Henna indiană și iraniană sunt disponibile pentru vânzare, precum și soiuri care pot lumina părul.

Dăunătorile de colorare

Se manifestă numai prin colorare frecventă. Cu penetrarea constantă a compoziției de henna în cuticula de păr, stratul superior de protecție poate fi rupt și toate acestea vor avea consecințe neplăcute. S-au despicat, s-au rupt, au devenit rigizi și nu au stilul. Volumul de astfel de păr, de asemenea, nu este.

De asemenea, părul vopsit în felul acesta se estompează de obicei.

O altă caracteristică importantă a hennei este faptul că umbra rezultată nu poate fi schimbată chiar și atunci când se utilizează coloranți chimici. Proprietățile de învelire ale hennei protejează părul ca o barieră împotriva penetrării pigmenților coloranți.

În general, se recomandă utilizarea colorantului chimic numai după o regenerare completă a părului vopsit cu pigment vegetal. Reacția hennei cu chimia poate duce la un rezultat neașteptat, iar culoarea se va transforma de la albastru în verde. Vopseaua este cel mai probabil să fie distribuită inegal, și va fi pur și simplu imposibil să se obțină o culoare uniformă.

Chimia nu este, în general, combinată cu pigmenți de plante și nu ar trebui să utilizați henna după un permanent, evidențiere sau clarificare.

Pigmentul de păr din părul gri nu are culori fine, dar culoarea parului va fi neuniformă, deoarece cele gri sunt mai predispuse la vopsire, dar nu la obișnuit. Ca urmare a colorării, părul gri va avea mult mai mult contrast și mai mult decât altele. Prin repetarea procedurii, culoarea va ieși.

Utilizarea hennei cu adăugarea de pigmenți chimici este o manifestare foarte periculoasă a reacțiilor alergice.

Rezultatul unei astfel de colorări este foarte imprevizibil și există mulți factori care o influențează. De exemplu, umbra originală, timpul și metoda de colorare. Vopseaua de legume este destul de dificil de spălat, ceea ce poate necesita o cantitate imensă de apă.

Beneficiile Henna

În comparație cu preparatele sintetice pentru păr și coloranții chimici, care deschid saltele și penetrează în structură, henna acționează foarte ușor. Nu afectează structura părului și nu îl strică, ci pur și simplu îl învelește. Atunci când este folosit în mod corespunzător, henna dă părului o nuanță frumoasă și bogată, făcându-l gros și dens.

Protejează părul de radiațiile ultraviolete, nu se estompează și nu se estompează. Taninurile din compoziție conferă părului o strălucire unică.

Efectul de bronzare al hennei reglează funcția glandelor sebacee, normalizează echilibrul apei și metabolismul grăsimilor. Taninurile care fac parte din pudră învelează stratul superior al părului, ceea ce face ca acesta să strălucească. Printre altele, amestecul poate stimula circulația sanguină a pielii, poate întări rădăcinile și poate stimula creșterea părului.

Henna nu are practic contraindicații și poate fi folosită atât la adulți, cât și la copii. Este hipoalergenic și poate fi utilizat de persoane sensibile la coloranți chimici. Permite utilizarea acestuia în timpul sarcinii.

Henna poate fi vopsită nu numai capul părului, ci și sprâncenele și genele. Culoarea va dura mult timp, în timp ce foliculii de păr se vor întări. Genele devin vizuale mai groase și mai lungi.

Principalul avantaj al acestui colorant de legume este prețul său rezonabil.

Pictura corectă

În primul rând, trebuie să decideți asupra frecvenței de colorare, pentru a evita deteriorarea părului. Dacă părul original este normal sau este predispus la grăsime, atunci pictura poate fi efectuată de cel mult trei ori pe lună, odată ce câteva luni vor fi suficiente pentru părul uscat.

Această pictură este combinată cel mai bine cu o varietate de măști nutritive sau uleiuri naturale. Colorantul natural poate fi aplicat chiar și în fiecare săptămână, cu condiția ca acesta să fie utilizat în combinație cu unt, gălbenuș de ou de pui sau lapte acru. Toți acești aditivi vor ajuta la înmuierea proprietăților hennei și chiar ajustarea gradului de colorare.

Culoarea este perfectă pentru proprietarii de păr întunecat. Timpul de vopsire pentru ei este de aproximativ o oră și jumătate.

Cu o culoare sursă de lumină, trebuie să fiți atenți și să reduceți timpul de expunere la vopsea în două sau trei ori. Este important să știți că firele gri și luminoase sunt vopsite aproape instantaneu și rezultatul este o culoare roșie aprinsă.

Trebuie reținut faptul că, sub influența aerului, pulberea de vopsea foarte repede devine inutilizabilă, astfel că reutilizarea hennei din pachetul deschis va da un rezultat slab.

Dacă henna este proaspătă, atunci arata ca o pulbere gri-verde, pe măsură ce se deteriorează, devine mai maro.

Pentru a prepara compoziția este cel mai bine într-un recipient din sticlă sau ceramică. Metalul nu poate fi folosit, deoarece vopseaua poate fi oxidată. Mâinile trebuie protejate cu mănuși din cauciuc sau din material plastic.

fabricarea berii

Pentru a "elibera" colorantul henna trebuie preparat în prealabil. Acest lucru se face fie pe timp de noapte, fie chiar pentru o zi la o temperatură a aerului de 21-25 grade. Pudra trebuie lăsată în aer liber și să aștepte o ușoară întunecare a suprafeței - oxidarea vopselei. Cu cât temperatura aerului este mai mare în cameră, cu atât mai rapid va apărea acest proces. Dacă pasta este într-o cameră cu o temperatură de 36 de grade Celsius, atunci oxidarea va avea loc în câteva ore.

Henna nu poate fi preparată cu apă clocotită, deoarece atunci când vopsiți obțineți o nuanță de cupru slabă. Pentru a obține o culoare strălucitoare aveți nevoie de un mediu acid, henna eliberează colorantul cu o aciditate de 5,5. De aceea se recomandă diluarea pulberii cu ceva acru. Aceasta poate fi, de exemplu:

 • suc de lamaie;
 • iaurt;
 • vin uscat;
 • măr de oțet.

Cu această compoziție, colorarea va fi foarte expresivă. În timp, părul va deveni o culoare roșie închisă. Culoarea reală a hennei va fi vizibilă după patru zile. Este deosebit de evidentă în lumina soarelui.

Adăugați uleiuri esențiale

Adăugarea câtorva picături de ulei esențial la amestec va avea ca rezultat o culoare foarte frumoasă și saturată.

Eficiența exprimată este prezentată de uleiurile:

 • eucalipt;
 • lavanda;
 • lavanda.

Rozmarinul și geraniul nu vor da un efect atât de viu.

Uleiul de lavandă poate fi utilizat de femeile gravide și de persoanele predispuse la reacții alergice.

Cum să spălați

Henna este un medicament pe bază de plante, așa că are nevoie de ceva timp pentru a câștiga un punct de sprijin. Prin urmare, cudupă vopsirea cu henna, nu se recomandă utilizarea șamponului la spălarea compoziției. Capul poate fi spălat la trei zile după vopsire. În acest caz, rezultatul va fi foarte frumos. Ulterior, va fi posibil să se facă doar prin pictarea rădăcinilor regresate. Dacă vă spălați părul imediat sau în fiecare zi și utilizați același șampon, atunci culoarea nu va fi fixată și procedeul va trebui repetat.

Aceasta este particularitatea pigmentului de plante - aceasta hrănește treptat părul și apare după un timp. Cu cât este mai lunga henna pe suprafața părului, cu atât mai profundă și mai intensă va fi umbra. Rezultatul vopsirii părului poate depinde direct de culoarea părului original, precum și de structura acestuia.

Petele de piele pot fi îndepărtate cu orice gel de duș sau săpun.. Umbra prea slabă neutralizează uleiul vegetal cald. Se freacă în păr, se usucă la suflare și apoi se spală bine părul cu șampon. După ceva timp, puteți repeta această procedură.

Henna nuanțează

Atunci când utilizați henna, puteți obține nu numai o nuanță roșie foc, dar și alte culori ale spectrului de castane. Ea este excelentă prietenă cu alte coloranți vegetali, iar combinația lor dă rezultatul dorit. Adăugarea de componente de plante la henna oferă o gamă largă de nuanțe diferite:

 • Turmeric sau rebarb. Pentru a obține o nuanță de aur, trebuie să fierbeți 200 de grame de tulpini uscate de rhubarb în 700 ml de vin înainte de evaporare mai mult de jumătate din lichid. În lichidul rămas, adăugați un pachet de henna și aplicați masa rezultată pe păr timp de treizeci de minute.
 • șofran. Pentru a obține culoarea aurului în vârstă, fierbeți 2 grame de iarbă șofran în puțină apă și adăugați henna la ea.
 • Suc de sfeclă. Pentru a obține o strălucire de cireș-violet, puteți adăuga un pachet de henna în sucul de sfeclă caldă.
 • cacao. Pentru a obține o nuanță similară mahonului, trebuie să combinați henna cu 4 linguri de pudră de cacao.
 • Cafea de cafea. Pentru a obține o nuanță de castan cu o nuanță roșiatică, trebuie să preparați patru lingurițe de cafea naturală cu un pahar de apă clocotită, răcit și adăugați henna la ea.

opinii

Efectul hennei asupra părului meu, am observat o lungă perioadă de timp. Eu îl folosesc în ultimii cinci ani și nu recurg la vopsele chimice. Am un șoc pe cap, volumul este ținut timp de câteva zile. Așezarea a devenit o plăcere. Pot numi doar plusuri. Și umbra pe care o dă, arată uimitor de proaspătă și împodobește părul. Când vreau o schimbare, adaug pudra de henna, cum ar fi cacao sau basma, cafea sau curcuma. În general, cu această colorare, nu am probleme. Vă sfătuiesc această metodă tuturor prietenelor mele și nu chiar ca o vopsea, ci ca un agent ferm și terapeutic pentru păr. Nimeni nu sa plâns.

Christina Pogodaeva

Am vrut să schimb imaginea, dar compozițiile dăunătoare ale vopselelor mi-au speriat. Alegerea mea era pe henna. Apropo, cred că această pulbere este incoloră, dar nu, este verzui. Am hotărât că va fi o coafură nouă și am murdărit-o. Îmi place rezultatul. Rezultatul a fost un deversor roșu discret. Părul de pe cap a devenit ca și mai mult. Henna pentru întărirea părului și tratamentul pentru el, ca și pentru mine, este un remediu bun. Ca vopsea, este discutabilă, pentru că este dificil să se obțină aplicarea uniformă și chiar și colorarea.

Rimma Smyatkina

De mult timp a fost hotărât să picteze cu henna, dar nu a putut decide care henna pentru păr este cea mai bună. Am ales iranian. Se spune că compoziția sa poate chiar vindeca și întări părul. Nu am de gând să tratez, deoarece acest lucru este bun, dar faptul că compoziția este utilă și curativă este mare. Nu a fost atât de greu să pictez acasă, tocmai am aplicat compoziția și am așteptat aproximativ o jumătate de oră. Părul meu blond a început să strălucească cu o nuanță de foc, și părea foarte frumos. Vă recomandăm henna ca agent de tentativă.

Marianna Devyatkina

Vizionați videoclipul: Wooow!!! M-am Vopsit cu Henna. Par mai Lung #4 (Mai 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send